снимка МРРБЗа нова разкритие със странно харчене на пари съобщиха от

...
снимка МРРБЗа нова разкритие със странно харчене на пари съобщиха от
Коментари Харесай

Министър Комитова: Фирма за материали е получила аванс от 84 млн. лв. за Хемус

снимка Министерство на регионалното развитие

За нова разобличаване със необичайно харчене на пари съобщиха от служебното държавно управление. Този път става дума за регионталното министерство. Министър Виолета Комитова заяви, че компания за доставка на материали е получила предплатен превод на 84 млн. лева е получила компания, доставяща материали за строителството на Автомагистрала " Хемус ". Това се е случило, преди да са извършени отчуждителни процедури и преди да се знае по кое време тъкмо ще стартира построяването на правата, съобщи.

Това сочат резултатите от инспекция на строителните действия по автомагистралата, разпоредена от служебния районен министър Виолета Комитова, която беше на ревизия при сектор 5 от " Хемус " покрай ловешкото село Крушуна.

" Автомагистрали " ЕАД е сключило контракт през 2020 година за доставка на материали на стойност 97.8 млн. лева, като от тях 84 млн. лева към този момент са платени на компанията снабдител. По думите на Комитова досега от тези пари са изхарчени към 1 млн. лева

" За правата има направен обстоен организационен проект и уголемен абстрактен план, само че няма извършени отчуждителни процедури. До започване на строителството ще се стигне след една, две или три години, откакто бъдат осъществени нужните процедури ", посочи министър Комитова. " Договорът за доставката на материалите е за 53 месеца. Предварително се знае, че в идващите четири години и половина ще се прави нещо, само че още не сме го почнали, а парите са раздадени. Разрешение за градеж не се знае по кое време ще има ", акцентира тя.

Предстоят срещи с всичките към 40 компании, които са получили предплатени заплащания, с цел да се обясни дали фирмите са стопански постоянни и дали няма да банкрутират в идващите години, без да изпълнят отговорностите си по договорите.

По отношение промяната на управлението на " Автомагистрали " ЕАД Комитова разяснява, че се пробва възпитано да се раздели с ръководителя на сдружението Стоян Беличев, само че той не желаел да напусне поста си. " Очевидно ще се разделим по селски ", добави тя.

В своя позиция ръководството на " Автомагистрали " ЕАД заяви, че близо 79 500 000 лв. е осъществената все още спестовност от фиксирането на цените на материалите за сектори 4, 5 и 6 ма автомагистрала „ Хемус “ към стойностите им в интервала на заплащане на задатъците.

Така се ЕАД подсигурява финансово застраховане на осъществяването на автомагистрала “Хемус ” със заледяване на единичните цени, което води до самостоятелност от инфлацията в държавен и международен мащаб, се споделя в позицията. С платените задатъци, цените за „ Автомагистрали “ ЕАД са закрепени към доставчиците и не подлежат на индексация, написа още в известието.

Гарантира се и произвеждане на количества съществени материали, което е наложително поради големите размери за застраховане на осъществяването на секторите в период и подсигурява ритмичните им доставки. Магистралата минава по напълно ново трасе, което води до акумулиране на обилни първични разноски по организация, готовност, създаване на приобектови селища и сериозна мрежа от краткотрайни пътища. Обезпечава се и създаване на индустриални полигони, площадки, асфалтови бази, бетонови възли и други, настояват от " Автомагистрали " ЕАД.

Отчуждаването на терени за създаване на трасетата са в компетенциите на администрацията на Министерство на регионалното развитие и АПИ. Разрешенията за градеж се издават от министъра на районното развиване и благоустройството, показват още от там.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР